szerző:
hvg.hu

Az orosz állami médiumok napokig gyakorlatilag hallgattak arról, hogy ismeretlen tettesek idegméreggel próbálták megölni Angliában Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynököt és 33 éves lányát. Most változott a politika, s előkerültek a fenyegetések, illetve a tagadások.

A legfőbb állami csatornán, a Pervij Kanalon futó híradóban Kirill Klejmenov műsorvezető közölte:

„Senki halálát nem kívánom, de senkinek sem ajánlom a kettősügynöki karriert. A hazaárulás mint foglalkozás talán az egyik legnehezebb szakma. Kevesen vannak közülük, akik megérik az öregkort.”

A műsorvezetőknek azokhoz is volt szava, akik Nagy-Britanniát választották új otthonukként.

„Ne válasszák lakóhelynek Nagy-Britanniát azok az árulók, akik szabad idejükben is utálják szülőhazájukat. Valami rossz ott, lehet, hogy a klímával van valami baj, de az utóbbi években túl sok a tragikus következménnyel járó incidens”

 – magyarázta a műsorvezető.

Közben a Gazprom állami energiaholding tulajdonában lévő NTV televízióban azt hangsúlyozzák, a nyugatiak minden bizonyíték nélkül vádolják Moszkvát a merénylet elkövetésével. "A britek meg sem próbálnak együttműködni Oroszországgal a vizsgálatban. Már fel is fedezték az orosz szálat, ám ez híreszteléseken és pletykákon alapul” – hangsúlyozták a híradóban. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!