szerző:
hvg.hu

A repülőgépen orosz értesülések szerint egy pokolgéppel felszerelkezett terrorista volt, aki merényletet akart elkövetni a Szocsiban rendezett téli olimpia nyitóünnepségére összegyűlt emberek ellen.

A közösségi oldalakon terjesztett hivatalosan még be nem mutatott „Putyin” című dokumentumfilm szerint Putyin elmesélte Andrej Kondrasov orosz újságírónak, hogy telefonon felhívták őt a téli olimpia biztonsági szolgálatának vezetői és közölték vele: terroristák eltérítettek egy Ukrajnából Isztambulba tartó gépet, s a bűnözők Szocsiban akarnak leszállni. Az olimpia nyitóünnepsége előtt kapott információk szerint a török Pegasus Airlines gépén egy pokolgéppel felszerelkezett terrorista volt, aki sakkban tartotta a gépen tartózkodó 110 utast.


A stadionban viszont 40 ezer ember gyűlt össze, s Putyin ekkor tanácsot kért biztonsági embereitől, mi a teendő ilyenkor. Azt a választ kapta, hogy a biztonsági protokoll szerint a gépet le kell lőni. „Azt válaszoltam, akkor cselekedjenek a válságterv szerint” – mondta Putyin.  Néhány perc múlva kiderült, nem voltak igazak a pokolgépről szóló hírek, csak egy részeg randalírozott a fedélzeten. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő megerősítette, hogy igaz a történet. Oroszországban az idén labdarúgó világbajnokságot rendeznek, s az országban megszigorították a biztonsági előírásokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!