szerző:
hvg.hu

Még eltűnése napján megfojtották azt a nyolcéves spanyol kisfiút, akinek keresése egész Spanyolországot megmozgatta. A gyilkos korábban is ölhetett gyermeket.

Gabriel Cruz Ramírez holttestét a hatóságok az apja barátnője által vezetett autó csomagtartójában találták meg. „Nem én voltam! Csak ma vettem át a kocsimat” – kiáltozta a gyilkosságot elkövető 43 éves Ana Julia Quezada, amikor a rendőrök őrizetbe vették őt.

A nyolcéves fiú február 27-én tűnt el a déli Almeria tartományban, s amint közzétették Gabriel arcképét, több ezer rendőr és önkéntes kezdte keresni a gyermeket. A gyilkos egy ideig egy házban rejtegette a holttestet, s a rendőrök, akik már napokkal korábban elkezdték őt figyelni, akkor csaptak le rá, amikor más helyre akarta vinni a fiú földi maradványait.

A rendőrség most újravizsgál egy 1996-os ügyet. Akkor egy olyan négyéves gyermek esett ki egy ablakon az észak-spanyolországi Burgos városában, akire ugyancsak Ana Julia Quezada vigyázott. A hatóságok akkor balesetként kezelték az esetet.

Megszólalt Gabriel anyja, Patricia Ramírez is, aki nyugalomra intette honfitársait. „Mindig is gyanítottam, hogy Quezada áll a fiam eltűnése mögött, de most is azt mondom, az igazságszolgáltatásra kell bízni az ügyet” – mondta az anya egy nyilatkozatában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Világ

Rejtélyes eltűnések, gyanús szülők

Gyanúsítottként kezeli a portugál rendőrség a négy hónapja eltűnt, s feltételezések szerint már halott brit kislány, Madeleine McCann szüleit. Nem ez az első eset, hogy egy gyermek rejtélyes eltűnése, vagy halála után a szülőkkel érez együtt a sajtó által hangolt közvélemény, a rendőrség gyanúja mégis a családtagokra terelődik. Összeállításunkban ilyen ügyeket mutatunk be.

Meghalt Elekfi László nyelvész

Meghalt Elekfi László nyelvész

Kedves szülők, nem jól csinálják! Sokan félreértik, miről kéne beszélgetni a gyerekkel

Kedves szülők, nem jól csinálják! Sokan félreértik, miről kéne beszélgetni a gyerekkel

Megszűnhet egy legendás márka: felszámolják a Traubi gyártóját

Megszűnhet egy legendás márka: felszámolják a Traubi gyártóját

Küszöbön az idő, amikor a bankkártyánk okosabban fog vásárolni nálunk

Küszöbön az idő, amikor a bankkártyánk okosabban fog vásárolni nálunk

Alapvetően nagyon várjuk, hogy önvezető autókban ülhessünk

Alapvetően nagyon várjuk, hogy önvezető autókban ülhessünk

Tökéletes fricska a Kutyapárttól a köztévének

Tökéletes fricska a Kutyapárttól a köztévének