szerző:
hvg.hu

Megfulladt egy kölyökkutya az amerikai United Airlines egyik belföldi járatán, miután a légikisérő arra utasította az állat gazdáját, hogy tegye be a kutyát az ülések fölötti csomagtartóba. A légitársaság most bocsánatot kér, s visszatéríti a szállításért elkért 125 dollárt.

A gyerekekkel utazó kutyatulajdonos egy, az ülés alá betehető kézitáskában szerette volna tartani az állatot, ám az utaskísérő addig nem tágított, amíg a táska nem került fel a csomagtartóba. Houston és New York között a kutya megfulladt, a gyerekek pedig percekig sírtak, amikor meglátták holtan kedvencüket. „Olyan tragikus incidens ez, amelynek nem lett volna szabad megtörténnie” - közölte a légitársaság, amely hozzátette, visszatéríti a jegyek, és a szállítás árát a családnak.


A United az az amerikai légitársaság, amelynek járatain tavaly a legtöbb állat múlt ki: 18 állat pusztult el, s 13 sérült meg komolyabban. A többi légitársaság járatain való utazást tavaly összesen hat állat nem élte túl.


A United ért a botrányok kirobbantásához: tavaly áprilisban az a videó járta be a világot, amelyen az látszott, hogy egy orvost erőszakkal rángatnak le egy United-gépről, mert nem volt hajlandó leszállni a túlbukkolt gépről. „Megölnek, haza akarok menni” – kiabálta a vérző arcú utas. A United – némi habozás után - ezen eset után is bocsánatot kért.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!