szerző:
MTI

Egyelőre nem tudni, ki vagy kik voltak a támadók. Lehet, hogy szakszervezetek közötti rivalizálás állhat az erőszak hátterében.

Hat bányász égett halálra Dél-Afrikában hétfő este egy buszban, amelyet ismeretlen támadók gyújtottak fel Molotov-koktéllal – közölte a rendőrség kedden.

A rendvédelmi szervek szerint a Limpopo tartománybeli Driekop településén történt a merénylet, az áldozatok a felismerhetetlenségig összeégtek.

A busz több utasa égési sérülést szenvedett. Helyi sajtóértesülések 28 sebesültről számoltak be, akiket kórházban kezelnek.

A rendőrség szerint a mentőegységek helyszínre kiérkezésekor a busz már teljesen kiégett.

A Modikwa platina bányában dolgozók elleni támadás indítékát egyelőre teljes homály fedi.

"Nem nyugszunk, míg ennek a kegyetlen incidensnek a felelőseit el nem fogták" – hangsúlyozta Nneke Ledwaba, a limpopói rendőrfőnök.

A Dél-afrikai Szakszervezetek Szövetsége elítélte a történteket, és felszólította a pretoriai kormányt, hogy vessen véget a gyilkosságoknak. Sizwe Pamla szóvivő szerint a bányászati szektort érő erőszakhullámnak már több száz munkás esett áldozatul.

Szakértők úgy tartják, hogy az egyre csökkenő taglétszámú szakszervezetek közötti rivalizálás állhat az erőszak hátterében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!