szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az izraeli hadsereg kivizsgálja, hol és hogyan készülhetett az a videó, amelyen állítólag izraeli katonák lelőnek egy fegyvertelen palesztint, majd örülnek is annak, hogy milyen jól sikerült a lövés.

Az izraeli televíziók által is bemutatott, állítólag egy fegyver távcsövén keresztül készített képsorok felháborodást váltottak ki Izraelben. A hadsereg előzetes adatai szerint a videó néhány hónappal ezelőtt, Izrael és a Gáza-övezet közötti határon készülhetett.

A képsorok akkor kerültek napvilágra, amikor Izraelt egyébként is azzal vádolják, hogy az ország katonái többször indokolatlanul is használják lőfegyvereiket. Izrael szerint viszont csak azokra tüzelnek éles lőszerrel, akik át akarnak törni a határon lévő falon, vagy fegyvert tartanak a kezükben.

A felvételen három férfi látszik, akik egy kerítés közelében állnak, Hirtelen lövés hangja hallatszik, s az egyik, addig mozdulatlanul álló férfi összeesik. A videóból nem derült ki, hogy mi lett a meglőtt férfi sorsa.

 

A lövésről készült videó:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Hurrikán volt az űrben az Északi-sark fölött, soha nem láttak még ilyet

Hurrikán volt az űrben az Északi-sark fölött, soha nem láttak még ilyet

Orbán: A bölcsődék nyitva maradnak még, a virágboltok csak keddtől zárnak

Orbán: A bölcsődék nyitva maradnak még, a virágboltok csak keddtől zárnak