szerző:
hvg.hu

A National Enquirer című amerikai bulvárlap kiadója 30 ezer dollárt fizetett a Trump-torony egyik portásának, hogy ezzel tartsa csendben a Donald Trump szexéletéről híreszteléseket terjesztő férfit.

A New Yorker beszámolója szerint az American Media 2015 végén 30 ezer dollárt adott a portásnak, aki azt állította, Trumpnak az 1980-as évek született egy házasságon kívüli gyermeke is. Dino Sajudin eladta a közlés jogát az American Mediának, amely ezt követően mélyen eltemette a sztorit, s ezzel komoly szívességet tett az elnökjelöltségre pályázó üzletembernek.


Amerikai lapértesülések szerint a Sajudin leállításáról hozott döntés a kiadó vezetőjétől,  David Peckertől érkezett, Pecker pedig Trump baráti köréhez tartozik. „Így hallgattathatják el a legbefolyásosabb emberek a többieket, hogy befolyásolják a híreket. Úgy érzem, erről mindenkinek tudnia kell” – írta a New Yorker szerzője, Ronan Farrow.


Az American Media állítólag egy volt Playboy-modellnek, Karen McDougalnak is fizetett 150 ezer dollárt annak a történeknek a kizárólagos jogaiért, amely szerint Trump és a modell között kilenc hónapig tartó románc alakult ki. Trump tagadta a McDougal állításait.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!