szerző:
hvg.hu

Nagy-Britannia a Szíria elleni akció megindítása előtt nem egyeztetett Oroszországgal – mondta Theresa May brit kormányfő.

Hozzáétette, London azt követően vett részt a vegyi fegyvert bevető Aszad-rezsim elleni katonai akcióban, hogy saját értékelése alapján biztosra veszi, hogy a szíriai kormányerők valóban bevetettek vegyi fegyvereket a kelet-gutai Dúma elleni támadásban.

Nem közölhetek minden részletet az értékelésünkből, de a nyilvánosság számára is elérhető adatok alapján egyértelmű, hogy egy helikopter dobott le egy vegyi anyagokat tartalmazó bombát, s Szíriában csupán a kormányerők rendelkeznek helikopterekkel.Orosz források szerint a amerikai-francia-brit akcióban nem sérült meg egyetlen orosz állampolgár sem, s a szíriai légvédelem a kilőtt 103 manőverező robotgépből 71-et lelőtt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!