szerző:
hvg.hu

Hét rab életét vesztette, legalább 17 pedig súlyosan megsebesült az USA Dél-Karolina államában kitört börtönlázadásban.

A különösen veszélyes bűnözők számára fenntartott börtönben vasárnap este kezdődtek a zavargások, s csak hétfőre sikerült helyreállítani a rendet. A Bishopville-ben lévő Lee börtönben egyszerre több cellában estek egymásnak a rabok, s a tömegverekedésekben házilag készült késekkel is szurkálták egymást. A hatóságok szerint a zavargásokban egyetlen őr sem sebesült meg.


Az 1993-ban megnyitott  Lee börtönben több mint 1500 elítéltet őriznek, s többségük különösen agresszív, s hosszú időre rács mögé zárt bűnöző. Bár az USA-ban viszonylag ritkák a halálos kimenetű börtönzavargások, tavaly egy másik dél-karolinai börtönben, a Kirklandban  két elítélt négy társát gyilkolta meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!