szerző:
MTI

Falomlás következtében tizenhárom ember rekedt egy dél-afrikai aranybányában.

Tizenhárom ember rekedt a mélyben egy dél-afrikai aranybányában egy falomlás következtében - közölte csütörtökön a lelőhelyet üzemeltetető Sibanye-Stillwater bányászati nagyvállalat.

A vállalat arról tájékoztatott,  hogy kapcsolatba lépett a Masakhane bányában rekedt emberek közül hárommal, és mozgósította a mentőalakulatokat.

Az illetékesek közölték. mindent megtesznek  annak érdekében, hogy megtalálják a többi tíz bányászt, akiknek hollétéről egyelőre nincsenek információk.

Dél-Afrikában találhatók a világ legmélyebb bányái.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!