szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rudy Giuliani egykori New York-i polgármester szerint az amerikai elnök megtérítette ügyvédjének a 130 ezer dollárt, amellyel az megvásárolta Stormy Daniels pornószínésznő hallgatását.

Giuliani kijelentése ellentmond annak, amit Donald Trump korábban hangoztatott: nem tudott róla, hogy az ügyvédje, Michael Cohen az választás előtt fizetett Stormy Danielsnek, aki azt állítja, hogy egyéjszakás kalandja volt az elnökkel.

Az amerikai elnök ügyvédi csapatához nemrég csatlakozott Giuliani a Fox News amerikai hírcsatornának adott interjúban azt mondta, hogy a kifizetés jogszerű volt, az összeget nem kampánypénzből fedezték, vagyis nem sértették meg a kampányfinanszírozásra vonatkozó törvényeket.

Tévéinterjúját követően Giuliani a Washington Postnak is nyilatkozott, és azt mondta, hogy egyeztetett az elnökkel a visszatérítés nyilvánosságra hozásáról. A volt polgármester szerint a Fox Newson elhangzott állításai nem mondanak ellent Trump korábbi kijelentéseinek.

Sok amerikai elnök félrelépett, de nem bukott bele. Miben bízhat Trump?

A pornószínésznővel folytatott afférjánál sokkal nagyobb politikai veszélyt jelent Donald Trump számára az, ahogyan fizetett a nőnek a hallgatásáért. Az amerikai elnökök egész sora csalta az asszonyát, de az erkölcsi károkon kívül ritkán lett bántódásuk.

Az elnök "valószínűleg nem tudott" Cohen lépéséről, amikor az egész megtörtént – idézte Giulianit honlapján a CNN amerikai hírcsatorna.

Michael Cohen a választási kampány idején 130 ezer dollárt utalt át Stephanie Clifford pornószínésznőnek azért, hogy hallgatásra bírja a Donald Trumppal tizenkét évvel korábban "bonyolított" egyéjszakás kalandjáról. A Stormy Daniels "művésznéven" szereplő nő azonban kitálalt, s arra hivatkozott, hogy a titoktartásra vonatozó egyezség nem érvényes, mert nem szerepel rajta Trump aláírása. A nő további anyagi kártérítésért is pert indított. Cohen elismerte ugyan, hogy átutalta a pénzt a nőnek, de arról nem szólt, hogy miért tette ezt. Az ügyvéd ellen törvénytelen kampányfinanszírozás gyanújával nyomozást indítottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Trump magáról adott ki orvosi igazolást

Donald Trump amerikai elnök maga diktálta azt a 2015-ös orvosi véleményt, amelyben megállapította magáról, hogy megdöbbentően jó egészségi állapotban van – mondta a CNN hírtelevíziónak az az orvos, aki végül aláírta a kampány idején készült dokumentumot.

MTI Világ

Nobel-békedíjra terjesztették fel Trumpot

Amerikai republikánus törvényhozók egy csoportja azt kezdeményezte, hogy ebben idén az amerikai elnöknek ítéljék oda a Nobel-békedíjat. Szerintük így kellene elismerni, amit az észak-koreai nukleáris válság megoldása érdekében tett.

Virológus a kínai vakcináról: Jó lenne, ha látnánk a tényeket!

Virológus a kínai vakcináról: Jó lenne, ha látnánk a tényeket!

Még két napig lehet elküldeni az szja-s sms-eket a NAV-nak

Még két napig lehet elküldeni az szja-s sms-eket a NAV-nak

Gázpisztollyal lövöldöztek Kispesten

Gázpisztollyal lövöldöztek Kispesten