szerző:
hvg.hu

Donald Trump amerikai elnök egy fehér házi rendezvényen állatoknak nevezte az USA-ba beszökni próbáló illegális migránsokat. A politikus nem először használja az „állat” szót a neki nem tetsző emberekre.

„Sorra próbálnak bejönni az országba, s sokukat megállítjuk. Nem is hiszik, milyen rosszak ezek az emberek. Ezek nem is emberek, ezek állatok" – mondta az elnök.

Korábban egy olyan embert is leállatozott Trump, aki hirtelen felindulásból lelőtte egyik volt munkatársát New Yorkban. „Szörnyű tragédia történt ma az Empire State Building tövében. Gyors perekre és halálbüntetésre van szükség az ilyen állatok esetében” – írta egy 2012-es Twitter-üzenetben.

Hasonlóan szólt két évvel később is, amikor azt javasolta, az ismerősét lefejező „állatot” ugyancsak fejezzék le.  Amikor pedig  az egyik első elnökválasztási vitában, 2016-ban azt kérdezték tőle, normális dolognak tartja-e, hogy disznónak vagy gusztustalan állatnak nevez nőket, azt válaszolta, szándékosan dönt úgy, hogy néha politikailag nem korrekt kifejezéseket használ. Szerinte egyébként az USA-nak is arra lenne szüksége, hogy felhagyjon a felesleges politikai korrektséggel.

Már elnökként azt a Bassár el-Assad szíriai elnököt állatozta le, aki a vádak szerint idén tavasszal vegyi fegyvereket vetett be az ellenzéki felkelők kezén lévő területen élő polgári személyek ellen. „Sok a halott közöttük gyerekek és asszonyok.  A vegyifegyver-támadás helyszínét lezárva tartják a szíriai hadsereg katonái. Vlagyimir Putyin orosz elnök és Irán felelős, mert támogatja ezt az állat Aszadot” – írta Trump.

A legutóbbi állatozás:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!