szerző:
hvg.hu

Bűnösnek találta egy londoni bíróság azt a fiatal muszlim terrorista nőt, aki egy csupán nőkből álló terrorista sejt élén merényletet akart végrehajtani a British Múzeumban.

Szafaa Bular 18 éves, s ő a legfiatalabb nő, akit a szigetországban bűnösnek találtak egy iszlamista merénylet eltervezése miatt. A bírók több vádban is bűnösnek találták a fiatal nőt: két merénylet előkészítésében, valamint abban, hogy Szíriába akart utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám állam egységeihez. A büntetés hosszúságát várhatóan hat héten belül határozza meg a bíróság.


Szafaa Bular nővére, a 22 éves Rizlen már korábban bevallotta, hogy egy késeléses támadást kívánt végrehajtani Londonban, míg anyja, a 44 éves Mina Dich, segített volna a merénylet elkövetésében.


A BBC szerint Szaffa Bular 16 évesen, a 2015-ös párizsi terrortámadások hatására radikalizálódott, s akkor döntött a merénylet megtervezése mellett, amikor az Iszlám Állam katonájaként harcoló vőlegénye életét vesztette.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!