Bassár el-Aszad szíriai elnök hamarosan Észak-Koreába látogat, és találkozik a távol-keleti ország vezetőjével, Kim Dzsong Unnal. Korábban Phenjant azzal vádolták, hogy vegyi fegyverek gyártására alkalmas eszközöket szállított Szíriának.

Aszad az után nyilatkozott, hogy Damaszkuszban találkozott Észak-Korea nagykövetével. A két „pária állam” az utóbbi években erősítette kapcsolatait, s  állítólag katonai együttműködés is folyik a polgárháborús Szíria, illetve Észak-Korea között. 2015-ben Szíriában parkot építettek annak emlékére, hogy hetven évvel korábban Kim Ir Szen „felszabadította” Észak-Koreát. Az Independent című brit lap szerint a látogatás pontos időpontját nem közölték.


Asszad szerint a kimagaslóan tehetséges Kim Dzsong Unnak köszönhetően figyelemre méltó történések zajlanak a világban. „Biztos vagyok abban, hogy Kim Dzsong Un végleges győzelmet arat a Koreai-félsziget egyesítése terén is” – mondta a szíriai vezető.

A koreai válság megoldásának lehetőségeiről Kim Dzsong Un a tervek szerint június 12-én tárgyal majd Donald Trump amerikai elnökkel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!