szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Donald Trump amerikai elnök hétfőn közölte, jogában áll saját magát elnöki kegyelemben részesíteni, így gyakorlatilag bármikor mentesítheti magát az orosz kapcsolataival foglalkozó, hónapok óta tartó vizsgálat következményei alól.

Legújabb Twitter-üzeneteinek egyikében Trump megismételte, boszorkányüldözés folyik ellene, s azt is hangsúlyozta, semmiféle törvénytelent nem követett el a 2016-os elnökválasztás előtti kampány idején.

Trump az után írta meg új üzenetét, hogy egyik segítője, Rudolph Giuliani azt mondta a Huffington Post című lapnak, hogy Trump – legalábbis hivatali ideje alatt – gyakorlatilag teljes immunitást élvez, s akár az FBI főnökét is lelövethetné anélkül, hogy tartania kellene a vádemeléstől. Giuliani azt is elmondta, hogy az elnöknek „valószínűleg” joga van saját magát elnöki kegyelemben részesíteni, ám egyből hozzá is tette: biztos abban, hogy ez nem fog megtörténni. „Ez ugyanis az impeachment folyamatának megindítását jelentené. Neki nem kell ezt tennie, semmi rosszat nem csinált” – idézte a The New York Times című napilap a korábban New York polgármestereként tevékenykedő ügyvédet.

Trump állítólagos törvénytelen orosz kapcsolatait, illetve a 2016-os választásba való orosz beavatkozást vizsgáló különleges tanácsadót, Robert Muellert az elnök többször is megpróbálta eltávolítani a hivatalából, ám fáradozásai egyelőre nem jártak sikerrel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Írja alá, doki!

Marabu Féknyúz: Írja alá, doki!

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban