szerző:
hvg.hu

A politikáról beszélt Alec Baldwin a világhírű amerikai rádiós, Howard Stern beszélgetős műsorában, s közölte, biztos abban, hogy megválasztanák elnöknek, ha 2020-ban indulna a választáson.

Baldwin, aki a Saturday Night Live című tv-showban olyan jól figurázza ki Donald Trumpot, hogy az amerikai elnök Twitter-üzenetben támadta a világhírű színészt, azt mondta, szerinte legfeljebb két-három ember tudná legyőzni Trumpot. A provokatív kérdésekről híres Stern gyorsan közölte is, szerinte Baldwinnak kellene indulnia. „Ha indulnék, győznék. Biztos, hogy győznék, 1000 százalék, hogy én győznék” – válaszolta Baldwin, már egy kicsit Trump stílusát utánozva, s hozzátette: az enyém lenne a legizgalmasabb, legviccesebb kampány.  Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, nem indul, mert a felesége biztos, hogy megölné őt.


Azt is elárulta, nem szeretné, ha a demokraták kormányoznák az országot. „Egy egészséges Republikánus Pártot szeretnék végre látni, s azt, hogy a demokraták okos ellenzékként működjenek. A Republikánus Pártnak vissza kellene térni a hagyományokhoz, szeretném azt hinni, hogy a Trump-jelenség csak egyszeri alkalom” – magyarázta a Hollywood reporter magazin szerint Baldwin.


A színész nem tartja sokra a Kim Dzsung Un észak-koreai vezető és Trump szingapúri találkozóján elért alkut sem. „Szinte hallom, ahogy Trump emberei azt mondják Kiméknek, nem érdekel bennünket, hogy megsemmisítitek az atombombáitokat, vagy nem. Csak mondjátok, hogy igen” – mondta, majd ismét visszatérve Trump hangjára, hozzátette: „Ez a politika. Engedjetek haza, s mondjátok azt, ami az újraválasztásomhoz kell”.


Nem kizárt egyébként, hogy Baldwin már nem alakítja sokáig Trumpot, a Saturday NIght Live-ban. „Akárhányszor őt játszom, kínszenvedésnek érzem az egészet. Igazi kínszenvedésnek” – mondta egy korábbi nyilatkozatában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!