szerző:
hvg.hu

Először befogadótáborba vitték a kétéves magyar gyereket. Akkor szakították el a vér szerinti szüleitől, amikor Kanadából próbáltak belépni az Egyesült Államokba.

Erről a kis Levente 23 éves féltestvére, Laura beszélt az RTL Klub Híradójának.

A lány azt mondta, hogy a család egy hónappal ezelőtt egyhetes vakációra utazott Kanadába, és azt tervezték, hogy ottlétük utolsó napjaira átmennek az USA-ba, meglátogatni ott élő barátaikat. A határon azonban kiderült, hogy valami baj van a papírjaikkal. Hogy mi, egyelőre nem tudni.

A szülőket illegális határátlépés miatt azonnal őrizetbe vették, a kisfiút pedig egy New York-i befogadóállomásra vitték. Onnan került nevelőszülőkhöz, akiknél már videóhívással is keresheti a nővére.

Donald Trump kormánya két és fél hónapja szigorította tovább a bevándorlásra vonatkozó jogszabályt, zéró toleranciát hirdetett, azóta 2300 gyereket választottak el a szüleiktől az Egyesült Államok határain, és vitték őket befogadóhelyekre. A tiltakozáshullám hatására az elnök már visszavonta a rendeletet.

A magyar családnak a magyar diplomácia is próbál segíteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!