szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Először befogadótáborba vitték a kétéves magyar gyereket. Akkor szakították el a vér szerinti szüleitől, amikor Kanadából próbáltak belépni az Egyesült Államokba.

Erről a kis Levente 23 éves féltestvére, Laura beszélt az RTL Klub Híradójának.

A lány azt mondta, hogy a család egy hónappal ezelőtt egyhetes vakációra utazott Kanadába, és azt tervezték, hogy ottlétük utolsó napjaira átmennek az USA-ba, meglátogatni ott élő barátaikat. A határon azonban kiderült, hogy valami baj van a papírjaikkal. Hogy mi, egyelőre nem tudni.

A szülőket illegális határátlépés miatt azonnal őrizetbe vették, a kisfiút pedig egy New York-i befogadóállomásra vitték. Onnan került nevelőszülőkhöz, akiknél már videóhívással is keresheti a nővére.

Donald Trump kormánya két és fél hónapja szigorította tovább a bevándorlásra vonatkozó jogszabályt, zéró toleranciát hirdetett, azóta 2300 gyereket választottak el a szüleiktől az Egyesült Államok határain, és vitték őket befogadóhelyekre. A tiltakozáshullám hatására az elnök már visszavonta a rendeletet.

A magyar családnak a magyar diplomácia is próbál segíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!