A támadássorozat egy öngyilkos robbantással kezdődött. Többen akkor haltak meg, amikor kiugrottak az ablakon.

Szomáliában a szombat munkanap, reggel egy öngyilkos merénylő robbantotta be a minisztérium bejáratát, ezzel kezdődött a támadássorozat. A dolgozók bentragadtak az épületben. A szomáliai kormány 10 sebesültről tud eddig. Többen akkor haltak meg, maikor kiugrottak az épület ablakán, vagy a falon lemászván akartak elmenekülni. A támadást az al-Shabaab iszalmista szervezet vállalta magára. A hatóságok az al-Shabaabot teszik felelőssé azért a tavaly októberi pokolgépes robbantásért is, amelyben több mint 500 ember vesztette életét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!