szerző:
hvg.hu

Egy amerikai turista úgy gondolta, hogy repülőgépen hazavihet Bécsből egy Ausztriában talált második világháborús, fel nem robbant tanklövedéket. A vámosok megijedtek.

Pánikot keltett egy 24 éves amerikai nő a schwechati repülőtéren, amikor megmutatta az osztrák vámosoknak, mit szeretne hazavinni Ausztriából szuvenírként: mint kiderült egy második világháborús, fel nem robbant harckocsilövedéket. A vámosok azonnal riasztották a tűzszerészeket, aki lezárták a bécsi reptér indulási oldalát, s csomagkezelő részlegét.

A vészhelyzet negyedóráig tartott, a nőt végül négyezer euróra büntették meg gondatlan közveszélyokozás vádjával.

Hogy mennyire nem volt tisztában a veszéllyel, az is mutatja, hogy a DW hírügynökség szerint elmesélte a repülőtéren, hogy a szállodai szobájában alaposan megmosta a lőszert, nehogy az összeszennyezze a kofferét.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!