szerző:
hvg.hu

Az anyuka tízéves mozgássérült gyerekével repült volna haza horvátországi nyaralásából Manchesterbe, amikor elmondása szerint gyerekét szörnyen megalázták.

A család a Jet2 légitársaság gépére várt Split repterén, amikor is a repülőgép személyzete a beszállás előtt mindenki füle hallatára, gyermeke előtt megkérdezte az anyukát, tudja-e bizonyítani, hogy fia mozgássérült.

A felháborodott szülő azt mesélte a BBC-nek, hogy a szabályzat szerint két nappal korábban jelezni kell a légitársaságnak, hogyha ilyen elektromos mozgássérült járművet szeretnének felvinni a gépre, de ezek szerint nem jutott el hozzájuk időben az információ.

Az anyuka kérésre megmutatta a kék jelvényt, de szörnyen megalázónak érezte a történteket. Azt mesélte, gyermeke néhány nappal később teljesen összeomlott lelkileg, ami szerinte a reptéri megaláztatás miatt történt.

A légitársaság elnézést kért, és azt mondta, felülvizsgálják működési mechanizmusukat, hogy semmiképp ne fordulhasson elő hasonló eset újra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!