szerző:
hvg.hu

A hatóságok jelenleg is keresik az illetőt, miután ugyanis átjutott, eltűnt a tömegben.

Evakuálták a frankfurti reptér 1-es termináljának egy részét, miután egy ismeretlen utas a biztonsági ellenőrzést megkerülve bejutott a repülőtér tranzit területére, majd eltűnt a tömegben – írja rendőrségi információkra hivatkozva a Reuters.

Egy utas a Twitteren azt írta, senki nem mondott nekik semmit, egyszer csak rendőrök jelentek meg, és mindenkit kitereltek a terminálból.

Egy másik utas is arra panaszkodik, hogy a biztonságiak semmit nem közölnek velük, nem tudják, mi következik, meddig kell várniuk.

Az Independent úgy tudja, az átszökött utast továbbra sem találják.

Az incidens miatt a Lufthansa A és Z kapujánál is szünetel a beszállás, valószínűleg késések is várhatók, illetve elképzelhető, hogy valamelyik járat el sem fog indulni. A társaság egyelőre nem közölt pontosabbat, türelmet kérnek.

A Reuters emlékeztet: a múlt hónapban 300 járatot kellett törölni Németország második legnagyobb repülőterén, Münchenben, miután ott is kijátszotta valaki az ellenőrzést. Az akkori kiürítés 30 ezer utast érintett, ennyien nem tudtak gépre szállni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!