szerző:
hvg.hu/MTI

A sajtó fotókat közölt a tavaly augusztusi barcelonai és cambrilisi támadások elkövetőiről.

A támadások előkészítése közben készített fotókat közölt a spanyol sajtó a tavaly augusztusi barcelonai és cambrilisi merényleteket elkövető terroristákról. A képek több napilapban is megjelentek, ezeken a sejt tagjai közül négyen vidáman mosolyogva láthatók, ahogy éppen robbanószerkezeteket készítenek, egyikük pedig a derekára erősített robbanóövvel pózol.

©

A képeket egy fényképezőgép memóriakártyáján találták a hatóságok. A gép egy alcanari ház romjai között feküdt, ahol a terroristák a robbanószerkezeteket gyártották, és amit eközben véletlenül felrobbantottak. A La Vanguardia című napilap szerint 80 fénykép és 16 videó került elő, utóbbiakon fenyegető üzeneteket fogalmaztak meg a sejt tagjai. A nyomozók szerint a képek megerősítik, hogy a terroristák eredetileg robbantásos merényletre készültek.

©

Az augusztus 17-én és 18-án elkövetett merényletekben 16 ember vesztette életét, és több mint 150-en megsérültek. Az első támadás Barcelona egyik legnépszerűbb sétálóutcájában történt, amikor egy kisteherautó a tömegbe hajtott. A másodikat Cambrilis üdülővárosában követték el, ott szintén gyalogosokat gázoltak el.

Az El Periódico című lap múlt héten számolt be arról, hogy a dzsihadisták az FC Barcelona futballcsapat stadionja ellen is támadást terveztek, továbbá a barcelonai Razzmatazz diszkó is a célpontjaik között volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!