szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Szerencséje van, az ország törvényei szerint ebből csak 20 évet kell leülnie.

Csalás, pénzmosás és számítógépes bűnözés miatt börtönbüntetésre ítéltek egy volt buddhista szerzetest Thaiföldön. A férfi 2009 és 2013 között rengeteg adományt csalt ki emberektől, többek között kolostorok alapítására, de a pénzt aztán saját magára költötte: többek között számos luxusautót vásárolt, és magánrepülőgéppel utazgatott.

A bíróság 114 éves büntetést szabott ki rá, ám ebből csak 20 évet kell leülnie, mivel az ország törvényei szerint ez a maximálisan kiszabható büntetés olyan bűncselekmények esetén, amit a szerzetes elkövetett. A férfi már régóta közismert botrányos, extravagáns életmódja miatt: sokan csak „jet set szerzetesként”emlegetik – a kifejezés olyan embereket jelöl, akik méregdrága magángépeikkel utazgatnak a világban.

A férfit már korábban megfosztották szerzetesi címétől, mivel 2013-ban nyilvánosságra került róla egy videó, amiben egy magánrepülőgépen pénzkötegekkel pózol. Egy kiskorú lány szexuális zaklatásával is megvádolták, emiatt hamarosan ismét bíróság elé kell állnia. A férfi 2013-ban az Egyesült Államokba szökött, ahonnan 2017-ben kiutasították, ekkor tért vissza Thaiföldre.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Parádés a videó, amelyen egy Shaolin-szerzetes tűvel tör át egy üveglapot

Megmutatták a Shaolin-szerzetesek egyik legnehezebben elsajátítható mutatványát a The Super Slow Show című, látványos, lassított videókat bemutató YouTube-csatornán. A videón azt a próbatételt mutatják be, amely során a szerzetes egy üvegtáblán dob át egy tűt, mintha csak dartsozna. A próbát akár tíz évig is eltarthat megtanulni.