szerző:
hvg.hu

Lombok szigetét egy 5,9-es erősségű utórengés rázta meg. Közben a vasárnapi katasztrófa áldozatainak száma egyre nő.

Újabb földrengés rázta meg Lombok szigetét: csütörtökön egy 5,9-es erősségű utórengés keltett pánikot a lakosság körében. A CNN szerint az emberek az utcákra menekültek, azt egyelőre nem tudni, vannak-e újabb sebesültek.

Vasárnap egy 6,9-es földrengés rázta meg a szigetet, katasztrófát okozva több településen is. A földmozgás épületeket tett a földdel egyenlővé, a romok alatt rengeteg halottat és sebesültet találtak a mentők.

A szigeten két héten belül három erős földrengés is volt: július 29-én egy 6,4-es erősségű rengés több tucat embert megölt, főként azokat, akik épp a Mount Rinjani, a túrázók körében népszerű hegy közelében tartózkodtak. A múlt vasárnap történt katasztrófában több százan meghalhattak (a pontos szám nem ismert, vannak hírügynökségek, amelyek már 340 halottról tudósítanak), és több mint ezer ember megsérült. A csütörtöki földmozgás volt a legenyhébb, geológusok szerint már csak utórengésnek minősült.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tóta W. Árpád: Így múlik el

Tóta W. Árpád: Így múlik el

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

Ulf Kristersson, a kávészünet-politikusnak csúfolt kormányfőjelölt

Ulf Kristersson, a kávészünet-politikusnak csúfolt kormányfőjelölt

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Időutazás: ilyenek voltak az autóreklámok 1956-ban

Időutazás: ilyenek voltak az autóreklámok 1956-ban