szerző:
hvg.hu/MTI

Bombafenyegetés miatt kellett megszakítaniuk az utazást.

Egy időben kilenc, Chilébe tartó vagy onnan induló repülőgép is kényszerleszállást hajtott végre csütörtök este. A gépek bombafenyegetés miatt szálltak le, mind a kilenc repülőgépet átvizsgálták, de végül nem találtak robbanóanyagot egyik fedélzetén sem. Az összes esetben utasszállító gépről volt szó.

Az első hírek még csak három gép kényszerleszállásáról szóltak, de később Victor Villalobos Collao, a repülésügyi hatóság vezérigazgatója közölte a pontos számot. Collao szerint tizenegy fenyegetés érkezett, de közülük csak kilenc vonatkozott konkrét, létező repülőjáratokra. A hívások a legnagyobb dél-amerikai légitársaság, a chilei LATAM irodáiba futottak be, de a Sky Airlines chilei fapados cég gépeit is érintették.

Egyelőre nem tudni, ki fenyegetőzött és miért, a hatóságok még vizsgálják az ügyet. Senkinek sem esett baja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Vészhelyzet miatt volt zárva egy ideig az egyik ferihegyi terminál

Hatósági vizsgálat miatt rendelte el a 2B terminál és környékének lezárást a katasztrófavédelem. A lezárást valamivel háromnegyed 11 előtt feloldották, néhány induló járatnál késés várható. A katasztrófavédelem szerint egészségre ártalmas anyag nem került a környezetbe.