szerző:
hvg.hu

Hét rendőr megsérült.

Az első spanyol hírek még arról szóltak, hogy 200 szubszaharai afrikai menekült mászott át a ceutai határkerítésen, később ezt a számot úgy módosították, hogy száznál többen jutottak be Spanyolország egyik afrikai autonóm városába, a legtöbb spanyol portál 117 menekültről ír.

A ceutai határzár Marokkó és Ceuta között húzódó kerítésrendszer, melyet Spanyolország az illegális határátlépés és a csempészés megállítása céljából épített.

A határzárat két párhuzamosan futó, 6 méter magas, szögesdróttal kiegészített kerítés alkotja, amely mentén őrtornyok állnak a rendőrjárőrök elhelyezésére és közöttük út vezet a mentőszolgálat részére. A határkerítés 1993-ban épült.

A spanyol határőrök nem tudták visszatartani a menekülteket, hét rendőr megsérült az összecsapásban a kormányzati híradások szerint.

(El País, El Mundo, ABC)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!