szerző:
hvg.hu

A haláleset körülményei egyelőre nem tisztázottak, de a brit utazásszervező vállalat minden, az érintett hurghadai szállodában tartózkodó vendégét át-, illetve kiköltözteti.

Egyelőre tisztázatlan körülmények között életét vesztette hurghadai nyaralása során egy brit pár, írja a BBC. A 69 éves lancashire-i John Cooper és 63 éves felesége, Susan a Steigenberger Aqua Magic nevű hotelban kaptak helyet. Egyelőre nem világos, mi történt, az esetet jelenleg is vizsgálják.

A BBC azt írja, a pár a brit utazásszervező cég, a Thomas Cook révén jutott el Egyiptomba.

Az utazási iroda a történtek miatt minden, az érintett szállodában tartózkodó vendégét evakuálja a Steigenberger Aqua Magicből, de pontosabbat állításuk szerint ők sem tudnak, csupán elővigyázatosságból cselekszenek. Összesen 301 vendéget költöztetnek ki, illetve át, ugyanis a hazautat is felajánlották a szervezők. Azoknak, akik a következő napokban érkeztek volna a szálloda, szintén más hotelt ajánl fel a Thomas Cook.

A hotelt legutóbb a múlt hónapban vizsgálták át, akkor mindent rendben találtak, 96 százalékos értékelést kapott az ellenőrzés lezárulta után.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!