szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon élethű replikák voltak, de a tolvajok csak lebuktak.

Igen aggasztó bűncselekmény történt Paraguayban: ismeretlen tolvajok elloptak 42 puskát a rendőrség fegyvertárából. A tettesek alaposan felkészülhettek a lopásra, még arra is volt gondjuk, hogy a hiány ne tűnjön fel egyből a hatóságnak: játékfegyverekkel és replikákkal helyettesítették az elcsent FN FAL-típusú belga puskákat – írja a BBC.

Egy ellenőrzés során azonban mégis fény derült a dologra, a rendőrség pedig nem sokkal később kiszúrta, hogy több fegyver is felbukkant az internetes feketepiacokon. Szerintük a tettesek akár 10 ezer dollárt is kaphatnak a puskákért. A tolvajok célja valószínűleg az volt, hogy külföldi csoportoknak adják el szerzeményüket.

A rendőrség azonnal nyomozni kezdett az ügyben, a helyi média képeket is közölt a replikákról, amelyekkel a tolvajok igyekeztek elterelni a rendőrök figyelmét:

Az országban egyébként virágzik a fegyverkereskedelem: Brazíliába például rendszeresen érkeznek lopott vagy ismeretlen eredetű fegyverek Paraguayból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!