szerző:
hvg.hu/MTI

A leggyakoribb ok kábítószerrel való visszaélés és fegyverbirtoklás volt. Egy embert megkéseltek, harminc rendőrtiszt pedig megsebesült.

Rekordot döntött a letartóztatások száma a londoni Notting Hill-i karneválon: a Scotland Yard közleménye szerint összesen 395 embert vettek őrizetbe, és a résztvevőktől harminchét kést, maróanyagot, egy fémcsövet és egy sokkolót koboztak el. A karneválon egy késelés is történt, és mintegy harminc rendőrtiszt megsebesült.

A karibi témájú fesztivál alatt a hatóságok indok nélkül megállíthattak bárkit, és át is kutathatták a ruházatát. A rendőrség szerint az őrizetbe vettek száma még növekedhet, 2016-ban például az ideinél jóval több, 454 embert gyanúsítottak meg valamivel a hatóságok. A leggyakoribb bűncselekmény akkor is a kábítószerbirtoklás, fegyverrel való visszaélés és a hatóság elleni erőszak volt.

Az idén már másodjára hallgatott el a karneváli zsivaj, hogy tisztelettel adózzanak a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban tavaly nyáron kitört tűzvészben elhunyt hetvenkét embernek. Helyi idő szerint hétfő délután három órakor elhallgattak a hangszórók, és a többezres tömeg hetvenkét másodpercnyi néma csenddel emlékezett meg a katasztrófa áldozatairól. A toronyház a karnevál útvonalának közelében található.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!