szerző:
hvg.hu

A túl sok cukor és koffein rengeteg egészségügyi problémát okozhat, a britek meghagynák ezt a felnőtteknek.

Megtilthatják Nagy-Britanniában, hogy a gyerekek energiaitalt vásárolhassanak. A brit miniszterelnök bejelentette: konzultációt hirdettek a változtatással kapcsolatban, szeretnék ugyanis megtudni, hogy a britek mit szólnának a korlátozáshoz. Azt is megkérdezték, hogy 16 vagy inkább 18 éves korhatárhoz kössék az energiaitalok vásárlását.

A gyerekkori elhízás Nagy-Britannia egyik legnagyobb egészségügyi problémája, ezért fel kell lépnünk azokkal a termékekkel szemben, amelyek rengeteg cukrot tartalmaznak, és gyerekek is fogyasztják őket

– jelentette ki Theresa May. Szerinte azért is népszerűek az energiaitalok a fiatalok körében, mert sok esetben olcsóbbak, mint más üdítőitalok.

Az energiaitalok rendkívül nagy mennyiségben tartalmaznak cukrot és koffeint, ami igen komoly gondokat okozhat a fiatal szervezetben: az italok fogyasztása elhízást, fogszuvasodást, fejfájást és alvási problémákat okozhat a gyerekeknél.

A BBC szerint a korlátozás azokra az energiaitalokra vonatkozna, amelyek 150 milligrammnál több koffeint tartalmaznak literenként. A brit gyerekek 50 százalékkal több ilyen terméket fogyasztanak, mint más európai országok fiataljai, az egészségügyi minisztérium szerint ezért is okoz egyre nagyobb gondot sok iskolában a gyerekek hiperaktív viselkedése.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára

Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára

Új Mercedes S-osztály: nagyobb, könnyebb és akár tisztán elektromos

Új Mercedes S-osztály: nagyobb, könnyebb és akár tisztán elektromos

Eloltották a tüzet a Teréz körúton

Eloltották a tüzet a Teréz körúton

Emmi: minden hajléktalannak jut hely

Emmi: minden hajléktalannak jut hely

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi