szerző:
hvg.hu

Senkinek nem esett baja, de a látvány elég ijesztő volt.

Nem csak Budapesten akad probléma a metrószerelvények rosszul, vagy éppen egyáltalán nem záródó ajtóival: egy utas a londoni metróban videózta le, ahogy a vonat nyitott ajtókkal, teljes sebességgel száguld két megálló között.

Az eset a Finchley Road és a West Hampstead állomások között, a Jubilee nevű vonalon történt – írja a BBC. A videó készítője a Twitteren azt írta: a szerelvény tíz ajtaja is nyitva volt az egyik oldalon.

A metróvonalakért felelős cég, a Transport for London vezetője elismerte, hogy az egyik szerelvény valóban nyitott ajtókkal közlekedett, de nem tudják pontosan, hogy hány ajtó maradt nyitva.

Számunkra az utasok biztonsága a legfontosabb

– közölte. A cégvezető szerint senkinek nem esett baja. A Jubilee a londoni metróhálózat legfiatalabb tagja. Két szakaszban épült meg, az elsőt 1979-ben, a másodikat 1999 végén adták át. A teljes vonalon 27 állomás található, közülük 13 a föld alatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!