szerző:
hvg.hu/MTI

Jair Bolsonaro állapota már stabil, de még intenzív ápolásra szorul. Az újabb műtéttel bélrendszerét állítják helyre.

Újabb komoly műtéten kell átesnie a szélsőjobboldali brazil elnökjelöltnek, akit csütörtökön egy kampányrendezvényen késeltek meg. Jair Bolsonarót jelenleg a Sao Pauló-i kórházban ápolják, állapota már stabil, de még intenzív ápolásra szorul. Az újabb műtéttel az elnökjelölt bélrendszerét állítják helyre, amelyet a támadó késszúrása súlyosan roncsolt.

A merénylő súlyosan megsebesítette Bolsonarót: a kés felsértette a vastag- és vékonybélen kívül a hasi artériát is, ami komoly vérzést okozott. Az elkövető azt állította, Isten parancsára cselekedett, pontos indítéka nem ismert.

Bolsonaro családja bejelentette, hogy a politikus nem fog részt venni további rendezvényeken, s kampányát a közösségi médián keresztül fogja folytatni. Brazíliában október 7-én tartanak elnökválasztást, és megválasztják a parlamentet, valamint a szövetségi tagállamok kormányzóit is. Bolsonaro mintegy három évtizede politizál a brazil kongresszusban. A szélsőjobboldali jelölt ismételten szexista, homofób és rasszista kijelentéseivel hívta fel a figyelmet magára, s azzal, hogy nyíltan dicsérte az 1964 és 1985 között Brazíliában fennállt katonai diktatúrát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Megkéselték a brazil elnökjelöltet egy kampányeseményen

Rendkívül sok vért vesztett, és ezért életveszélyes állapotban került a kórházba a megkéselt Jair Bolsonaro szélsőjobboldali brazil elnökjelölt – közölték az orvosai, miután hosszadalmas, de sikeres műtéttel sikerült stabilizálniuk a politikus állapotát.