szerző:
hvg.hu

Rendőrök, csendőrök, vámosok és egy helikopter is kergette a sofőrt. Még nem tudni, mit keresett ott.

A hétfő reggel történ esetről a Lyon Capitale számolt be, arról azonban nem adott hírt, mi lehetett a sofőr indítéka, miért hajtott be a Saint-Exupéry repülőtérre.

Egy szemtanú szerint a betört szélvédőjű szürke Mercedest, amely az 1-es terminál felől érkezett, már rendőrautókkal üldözték, amikor felhajtott a futópályára. Annak forgalmát ideiglenesen leállították.

Az autós végül megakadt egy árokban, akkor rohanták meg a hatóságok, és vették őrizetbe.

Az esetnek sérültje nincsen.

A rendőrség kora délután azt közölte, hogy a sofőrt már az A43-as autópályán üldözőbe vették, ahol szembehajtott a forgalommal. Előbb a Lyon-Bron repülőtérre próbált betörni, át is szakította az ottani biztonsági kordonokat, majd a Saint-Exupéry légi kikötő felé vette az irányt, ahová ugyanígy már sikerrel jutott be.

Az ügyben az ügyészség vizsgálódik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!