szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincs menekvés: Trump várható SMS-eiról nem lehet leiratkozni.

Eddig közismerten főleg twitterezett, mostantól SMS-ben is támadhat az amerikai elnök. A szövetségi katasztrófavédelmi hivatal (FEMA) ugyanis bejelentette, olyan sürgősségi, szöveges üzeneti rendszert (elnöki riadókat) tesztelnek a hónap második felében, amelyeket katasztrófahelyzetekben küldenek a mobiltelefonokra - írja a Time magazin.

A közlemény szerint a riadórendszer "olyan kommunikációs eszközzel ruházza fel az elnököt, amellyel meg tudja szólítani a nemzetet országos katasztrófa esetén." Az új típusú riadóztatás újdonsága, hogy Trump elől nincs menekvés: nem lehet "leiratkozni" ezekről a vészjelző elnöki SMS-ekről. Az NBC-nek nyilatkozó szakemberek mindenesetre óva intettek attól, hogy valaki összemérje ezeket az SMS-eket Trump gyakori Twitter-használatával.

Emlékezetes, mekkora átütő sikert aratott Magyarországon Pintér Sándor belügyminiszter öt évvel ezelőtti kezdeményezése, amikor a BM SMS-ben üzent az óriási hóban rekedteknek: "Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium." Az üzenet arra mindenesetre jó volt, hogy beindítsa a kreatív mémgyárat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!