szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Továbbra is rács mögött marad a Kuciak-gyilkosság négy, a napokban őrizetbe vett gyanúsítottja.

A besztercebányai Speciális Büntetőbíróság vasárnap úgy döntött, a Kuciak-gyilkosság mind a négy gyanúsítottját előzetes letartóztatásba helyezik – írja a gyanúsítottak tárgyalásáról beszámoló Parameter.sk.

A szlovákiai lap beszámolója szerint a bíróság több mint négyórás tárgyalás után döntött a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezéséről, akiket meg is nevez a cikk: Sz. Tamás, M. Miroslav, A. Zoltán és A. Zsuzsová. Három gyanúsított a tudósítás szerint panaszt nyújtott be a bíróság döntése ellen, A. Zoltán azonban nem élt a fellebbezés lehetőségével, ami a Parameter szerint arra utalhat, hogy ő együttműködik a rendőrséggel.

A három férfit előre megfontolt, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal, Zsuzsovát pedig bűnrészességgel, a DenníkN információi szerint a gyilkosság megrendelésével gyanúsítják.

A bíróság a szökés, illetve a tanúk befolyásolásának veszélye miatt döntött a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezéséről.

 „Meglátjuk, mi következik, hogy így folytatódik-e. De félek bízni abban, hogy valaha vége lesz és mindenki, beleértve a megrendelőt is, igazságosan meg lesz büntetve”

– reagált a bíróság döntésére a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak nővére, Mária.

Az egyik legismertebb szlovák oknyomozó újságíró, Ján Kuciak és barátnője, Martina Kusnirová feltételezett gyilkosait szerdán a Komáromhoz közel fekvő Gútán vették őrizetbe a szlovák rendőrök, Azt továbbra sem tudni, ki rendelte meg a belpolitikai válságot kiváltó merényletet.

Az Aktuality.sk hírportál szerkesztőségében dolgozó oknyomozó újságírót és jegyesét február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi házukban, egy 9 mm kaliberű pisztolyból leadott lövésekkel. Az ügyész nemrég azt mondta, hogy a kettős gyilkosság Kuciak munkájával függött össze.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ónody Gomperz Tamás: A választás tragikus szabadsága a járványban

Ónody Gomperz Tamás: A választás tragikus szabadsága a járványban

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

December elejére javulhat a járványhelyzet Szerbiában

December elejére javulhat a járványhelyzet Szerbiában