szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

További száz kilogramm kristályos anyag is volt náluk, amikor lebuktak.

Két akció keretében összesen 22 millió metamfetamin tablettát és száz kilogramm kristályos metamfetamint foglalt le a thai rendőrség a hétvégén. A hatóságok fülest kaptak, ami alapján szombaton letartóztattak három thai férfit, akik több mint 12 millió metamfetamin tablettát és száz kilogramm kristályos anyagot próbáltak éppen elszállítani az északi Csiangraj tartományból.

Vasárnap újabb 10 millió metamfetamin tablettát foglaltak le, miután a csempészek a rendőrség elől menekülve hátrahagyták a kábítószert. A rendőrség szerint idén ez volt a legnagyobb mennyiségben lefoglalt kábítószer Thaiföldön.

A metamfetamin tabletta Thaiföldön és Délkelet-Ázsia más országaiban is népszerű drognak számít. Nagy részét Mianmarból csempészik Thaiföldre, a kábítószer-csempészetről híres hármas határvidéken keresztül, mely a Thaiföld, Laosz és Mianmar közötti határvonalat jelenti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még hangszórók is vannak a Razer különleges szemüvegében

Még hangszórók is vannak a Razer különleges szemüvegében

Kikapott a döntőben Fucsovics Márton

Kikapott a döntőben Fucsovics Márton

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől