szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatéves börtönbüntetésre ítéltek szerdán Oroszországban egy ellenzéki bloggert, akit azzal vádoltak, hogy megpróbált megzsarolni egy orosz parlamenti képviselőt.

A The Moscow Times című moszkvai hírportál szerint az Alekszandr Valovot évdő ügyvéd szerint egyértelmű, hogy a dél-oroszországi Szocsiban élő bloggert politikai okokból zárták rács mögé, s nem igaz, hogy 300 ezer rubelt – másfél millió forintot – próbált meg kizsarolni Jurij Napszo parlalemnti képviselőtől, hogy a blogban ne jelenjenek meg a törvényhozónak épített hatalmas medencéről szóló írás.

A vádakat Valov is tagadta, s Alekszej Navalnij ismert orosz ellenzéki – akit ugyancsak gazdasági bűncselekmények elkövetésének a vádjával több éves felfüggesztett börtönre ítéltek- azt írta, hogy a büntetés igazságtalan és szokatlanul hosszú. „Hat évet gyilkosságért adnak” – írta Navalnij.

Valov közölte, fellebbezni fog, s ügyvédje közölte: „Tudtuk, hogy nem lesz tiszta és becsületes ítélet. Végig politikai megfontolások játszották a főszerepet” – idézte az ügyvédet a The Moscow Times.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglepő, micsoda élet zajlik egy autópálya feletti vadátjárón – videó

Meglepő, micsoda élet zajlik egy autópálya feletti vadátjárón – videó

A vakcinahírek a járvány előtti szintre emelték a Wizz Air részvények árfolyamát

A vakcinahírek a járvány előtti szintre emelték a Wizz Air részvények árfolyamát

Merkely Béla felépült és újra gyógyít

Merkely Béla felépült és újra gyógyít