szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy nap alatt 193 millió embernek kellett volna szavaznia.

Csaknem 300 szavazatszámláló és más választási közreműködő halt bele a kimerültség és a túlhajszoltság okozta betegségekbe és balesetekbe Indonéziában, ahol a világ legnagyobb egynapos szavazását tartották április 17-én az elnök- és a parlamenti választások összevonásával.

Az országos választási bizottság hétvégi közlése szerint a hét végéig 230 szavazatszámláló halt meg kimerültség okozta betegségben vagy a hektikus munkavégzés miatt történt balesetben, a szavazatszámlálást ellenőrző bizottságok további 33 tagja, ezen kívül 15 szavazást biztosító rendőr, vagyis összesen 281 személy halt meg a túlterheltség miatt. További 1878 választási tisztviselőt kórházban kezelnek a rendkívüli túlmunka okozta betegségekkel. 

Az egészségügyi minisztérium körlevélben szólította fel az egészségügyi intézményeket, hogy a lehető legjobb kezelésben részesítsék a választási munkába belebetegedett embereket, a pénzügyminisztérium pedig az elhunytak családtagjainak kártalanítására dolgoz ki terveket. 

A 260 millió lakosú Indonéziában takarékossági megfontolásból első ízben egy napra vonták össze az elnök- és a parlamenti választást, gigászi logisztikai feladatok elé állítva az óriási kiterjedésű, kelet-nyugati irányban 5000 kilométeres szigetország választási illetékeseit. 

A választáson a szavazásra jogosult 193 millió ember 80 százaléka adta le a voksát, fejenként öt szavazólapot kitöltve, melyeket kézzel számoltak össze. Ez volt minden idők legnagyobb egynapos választása a világon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kábítószert fogyasztott a hét végi újbudai gyilkosság gyanúsítottja

Kábítószert fogyasztott a hét végi újbudai gyilkosság gyanúsítottja

Fokozza a károsanyag-kibocsátást a mezőgazdasági célú földhasználat növelése

Fokozza a károsanyag-kibocsátást a mezőgazdasági célú földhasználat növelése

The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára

The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára