szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb részlet került elő a titokban felvett ibizai videóból.

Strache-botrány
Kormányválságba sodorta Ausztriát az elmúlt évek legnagyobb politikai botránya, amely az ország alkancellárjáról kiszivárgott videó miatt robbant ki. A felvételen Heinz-Christian Strache állami megrendeléseket ajánl egy magát egy orosz milliárdos rokonának kiadó nőnek, kampánytámogatásokért cserébe.
Friss cikkek a témában

Az osztrák alkancellár lemondása után a hírhedt ibizai videó egy másik részlete is nyilvánosságra került. Ebből pedig már nemcsak a szélsőjobboldali FPÖ-exelnök Heinz-Christian Strachéról derülnek ki kényes információk, hanem Sebastian Kurzról is.

A Heute internetes oldalán számolt be arról, hogy az ibizai beszélgetésen, amelyről titkos felvétel készült Heinz-Christian Strache más politikusokról is pletykált, Sebastian Kurzról például azt állította, hogy szexorgiákon vett részt.

Sebastian Kurz sajtótájékoztatóját szombaton délután két órára hirdették meg, ám ismeretlen okoból egyelőre csúszik a nyilvánosság elé lépése.

A Strache-botrány további fejleményeit itt követheti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Semmelweis szakértője szerint nem szabad nyáron evés után egyből fogat mosni

A Semmelweis szakértője szerint nem szabad nyáron evés után egyből fogat mosni

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál

Nem utazott el az Atlético Madrid a BL negyeddöntőjére

Nem utazott el az Atlético Madrid a BL negyeddöntőjére