szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 38 éves édesanya meg akarta köszönni szüleinek, hogy sokat vigyáznak a lányára. Valószínűleg mind meghaltak.

Két nagyszülő, a lányuk és hatéves unokájuk is valószínűleg a tragikus budapesti hajóbaleset áldozatai között van – jelentette több dél-koreai lap is. A Hankookilbo és a Chosun nevű lapok is úgy tudják, hogy az Incshon városában élő Kim család több tagjai is életét vesztette.

A 38 éves édesanya kozmetikusként dolgozott, munka közben többször szülei vigyáztak hatéves kislányára. Az európai körutat ajándékba vette nekik, hogy így köszönje meg a sok segítséget. Férje azért nem tudott velük menni, mert sok volt a munkája.

A nagyszülők egy háromemeletes épületben laknak, ahol a másodikon van a kozmetikai szalon, a lakásuk pedig a harmadikon található. Helyszíni tudósítók szerint az épület ma zárva volt.

A dél-koreai lapok szerint az anya, kislánya, a 62 éves nagypapa és a 60 éves nagymama mind meghaltak. Az édesapa azonnal jelezte a szöuli külügyminisztériumnak, hogy Magyarországra akar jönni, magyar idő szerint valószínűleg holnap délután érkezik Ferihegyre a többi családtaggal együtt.

Az utat szervező utazási iroda szerint a Hableányon utazó turisták többsége rokon volt, köztük egy testvérpár. A 28 éves fiú életében először volt külföldön, őt egyelőre nem találják, nővérét kimentették. Az utasok között volt a koreai belügyminisztérium három nyugalmazott munkatársa. A 63 éves Choi, a 61 éves Anmo és a 62 éves Yoo a nyugdíj óta sokat utazott, és nagy baráti társaságuk volt. A szöuli hírek szerint csak Anmót sikerült kimenteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érkezőben a megújult Volkswagen Polo

Érkezőben a megújult Volkswagen Polo

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

Norvégiában vizsgálják, biztonságos-e a Pfizer vakcinája az idős, súlyos beteg emberek esetében

Norvégiában vizsgálják, biztonságos-e a Pfizer vakcinája az idős, súlyos beteg emberek esetében