szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány napig működött csupán a délnyugat-németországi Löffingenben lévő vidámpark legújabb mutatványa, egy minden irányban forgó körhinta. Karjai ugyanis kísértetiesen emlékeztettek egy hatalmas horogkeresztre, a náci szimbólum pedig tiltott az országban.

Az „Adlerflug” (Sasrepülés) nevű hinta a Tatzmania nevű vidámparkban működött, s most a tulajdonosok úgy döntöttek, miután leállították a forgó eszközt, átalakítják, s úgy működtetik majd tovább. A mutatványt egyébként Olaszországban tervezték, s onnan importálták Németországba.

Rüdiger Braun, a park tulajdonosa bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott az óriási horogkereszt látványa, s hozzátette, az új dizájnban négy kar helyett csak három lesz. Bár a közösségi oldalakon napokig téma volt a „horogkereszthinta”, a park látogatói közül sokaknak fel sem tűnt, mire hasonlítanak a forgó karok.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!