szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hivatali hatalmával való visszaéléssel és a kongresszus munkájának akadályozásával vádolják Donald Trump amerikai elnököt.

Jerry Nadler, a demokrata többségű képviselőház igazságügyi bizottságának elnöke és Adam Schiff, a hírszerzési bizottság vezetője kedden bejelentette:

Donald Trump veszélybe sodorja a demokráciát és a nemzetbiztonságot".

Ezután Adam Schiff részletezte a két vádpontot.

A bejelentést a törvényhozók a képviselőházban tették meg, Nancy Pelosi házelnök jelenlétében. A két vádpontról a képviselők a héten szavaznak a republikánus elnök közjogi felelősségre vonását célzó (impeachment) eljárás keretében.

Pelosi a bejelentés előtt azt mondta: Donald Trump „megpróbálta korrumpálni a soron következő választásokat”, és „továbbra is veszélyt jelent nemzetbiztonságra”.

Donald Trump – szintén a bejelentés előtt – a Twitteren azt írta, „semmi rosszat” nem tett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Rudolph Giuliani budapesti és kijevi találkozókkal akarja megmenteni Trumpot

Donald Trump személyi ügyvédje, Rudolph Giuliani Budapesten és Kijevben olyan egykori ukrán tisztségviselőkkel találkozik ezen a héten, akik segíthetnek az amerikai elnöknek az őt fenyegető alkotmányos vádemelés következményeinek az elhárításában. Budapesten Giuliani azzal a Jurij Lucenko volt ukrán főügyésszel tárgyalt, aki ellen hazájában hatalommal való visszaélés vádjával indítottak eljárást.

Gulácsi nyáron csapatot válthat

Gulácsi nyáron csapatot válthat

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek