szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az októberi földrengéssorozat után érkezett a vasárnapi.

Vasárnap hárman meghaltak, amikor 6,8-as erősségű földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek déli részén található Mindanao szigetet.

A halottak között van egy hatéves kislány is, aki a családja házában tartózkodott, mikor az épület összeomlott, és maga alá temette őt, nyilatkozta a tartomány kormányzója, Douglas Cagas a CNN-nek.

Mindanao az ország második legnagyobb szigete, népszerű a turisták körében. Több videót is feltöltöttek a közösségi hálóra például bevásárlóközpontok tömeges evakuálásáról, vagy ahogy kihullámzik a víz egy hotel medencéjéből a rengés miatt.

A helyiek szerint jelentősen károsodott több iskola - szerencsére vasárnap lévén, nem voltak bennük diákok. Az épen maradt iskolák hétfőn sem nyitnak ki, és lezárták a sziget hídjait is. Lakóépületek mellett összedőlt egy piac is Padadában.

A földrengésnek több utórengése is volt, ezek között volt 5-ös erősségű is az Egyesült Államok geológiai mérései szerint.

Legutóbb októberben voltak földrengések a szigeten, ezek 6,6 és 6,5-ös erősségűek voltak. 14 halálos áldozattal jártak, 400-an pedig megsérültek.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője

Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója