szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Benjamin Netanjahut óvóhelyre kellett menekíteni egy Gázából indított rakéta miatt.

Ez már a második támadás volt három hónapon belül, amely Izrael miniszterelnökét arra kényszerítette, hogy félbe szakítsa kampánykörútját. Benjamin Netanjahu szerdán Askelonban tartott beszédet a konzervatív Likud párt vezetéséért kampányolva, amikor egy rakétatámadás miatt azonnal abba kellett hagynia a nyilvános szereplését. Miután megszólaltak a szirénák, a vezetőt testőrök gyűrűjében óvóhelyre menekítették - írja a Guardian helyi tévéállomásokra hivatkozva.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy a palesztin fennhatóság alatt álló területektől 12 kilométerre fekvő városra rakétát lőttek ki. A robbanó eszközt végül a Vas Kupola légvédelmi rendszer még a becsapódás előtt megsemmisítette. Egyelőre egyik gázai fegyveres erő sem vállalta magára a támadást.

A rakétakilövésre válaszul az izraeli hadsereg vadászgépeket és bombázó helikoptereket vetett be Gázában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt magyar kistelepülésen indít klímavédelmi projektet a Belügyminisztérium és a WWF

Öt magyar kistelepülésen indít klímavédelmi projektet a Belügyminisztérium és a WWF

Kikapcsolják az áramot Los Angelesben azoknál, akik a tiltás ellenére is házibulit tartanak

Kikapcsolják az áramot Los Angelesben azoknál, akik a tiltás ellenére is házibulit tartanak

A békési falut letarolta a szerda esti vihar

A békési falut letarolta a szerda esti vihar