szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak 50 méter volt a két hadihajó között, amikor az oroszok irányt változtattak.

Egy orosz hadihajó "agresszívan közelített meg" amerikai rombolót az Arab-tenger északi részén - jelentette be az Egyesült Államok haditengerészete pénteken. Az incidens még csütörtökön történt.

Közleményében az amerikai haditengerészet Bahreinban állomásozó Ötödik Flottájának parancsnoka arról tájékoztatott, hogy a Farragut amerikai torpedóromboló öt rövid szirénajelzést adott ki és irányváltoztatásra kérte az orosz hadihajót. "Az orosz hajó először visszautasította ezt, de később irányt változtatott, és a két hajó között megnőtt a távolság" - fogalmazott az amerikai haditengerészet kommünikéje.

Tavaly júniusban a Csendes-óceánon történt hasonló incidens. Akkor egy orosz és egy amerikai hadihajó oly mértékben közel került egymáshoz, hogy az amerikai haditengerészet hajójának azonnali manővert kellett végrehajtania az összeütközés elkerülésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!