szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az utóbbi 30 évben 300 gyilkosságot követtek el a maffiához köthetően Foggiában és alig sikerült az elkövetőket felelősségre vonni.

Tízezrek tüntettek a dél-olaszországi Foggiában a maffia ellen pénteken. A megmozdulást a Libera nevű maffiaellenes mozgalom szervezte, miután a városban a bűnszervezethez köthető gyilkosságokat és merényleteket követtek el.

A foggiai tüntetésen dél-olaszországi települések polgármesterei mellett a civil társadalom képviselői, diákok és fiatalok vettek részt Puglia tartományból.

Giuseppe Conte olasz kormányfő, aki maga is Foggiában született, támogatásáról biztosította a tüntetést, amely - mint mondta - "a szabadság, törvényesség és igazságosság" védelmét tűzte zászlajára. A maffia terrorja ellen a lakosok egységes fellépésére van szükség - tette hozzá.

Az olasz nyomozóhatóságok szerint az utóbbi 30 évben 300 gyilkosságot követtek el a maffiához köthetően Foggiában, a bűntények 80 százalékában nem sikerült az elkövetőket felelősségre vonni.

Az dél-olaszországi térség legtehetősebb régiójának számító Pugliában egymással rivalizáló klánok versengenek a befolyásért.

A leghírhedtebb olaszországi maffiaszervezetek a calabriai 'Ndrangheta, a szicíliai Cosa Nostra és a nápolyi Camorra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!