szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olasz polgári védelem minden eddiginél elkeserítőbb számokat közölt a koronavírus-járvány állásáról.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Olaszországban szombatra összesen 53578 ember fertőződött meg a koronavírustól, ez a szám 6557-tel magasabb, mint egy napja.

A fenti szám a vírusfertőzésben elhunytakat, a fertőzésből kigyógyultakat, és a jelenlegi fertőzötteket együtt tartalmazza.

Az aktuálisan fertőzöttek száma 42681, közülük 17708-an fekszenek kórházban, 2857-en intenzív osztályon, 22116 ezren házi karanténban.

Most 24 óra alatt 793 ember hunyt el a vírusfertőzésben, ezzel az olaszországi áldozatok száma 4825. Ennyi áldozatot még nem szedett 24 óra alatt az olaszországi járvány. A fertőzéstől leginkább sújtott Lombardia régióban 546-an hunytak el egy nap alatt.

Eddig 6072 vírusfertőzött gyógyult meg Olaszországban, vagyis egy nap alatt 943-an.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!