szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A brit miniszterelnök izolációba vonul, de tartja a kapcsolatot a kormányával, és mint fogalmazott, tovább vezeti annak a vírus elleni harcát.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Elkapta az új koronavírus-fertőzést Boris Johnson. A hírt a brit kormányfő maga jelentette be a Twitteren.

Johnson elmondása szerint az elmúlt 24 órában enyhe tünetei voltak: belázasodott és folyamatosan köhögött. Ezért orvosi tanácsra mintát vettek tőle, a laborvizsgálat pedig pozitív eredményt hozott.

A miniszterelnök bejelentette, hogy elzárta magát a külvilágtól, és otthonról dolgozik tovább, és folyamatosan tartja a kapcsolatot a kormánya tagjaival, a tanácsadóival. Úgy fogalmazott, tovább vezeti annak a vírus elleni harcát.

A Sky News ugyanakkor felhívta a figyelmet arra: valóban jó döntés, hogy Johnson otthonról dolgozik, ám az ő esetében az otthon az ország kormányzati központja is. Kérdés tehát, mi lesz a kabinetje tagjaival.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Iván László Világ

Még Boris Johnson is belátta, hogy szükség van a vesztegzárra

Hallgattak Johnsonék a járványügyi adatokra és az elégedetlenségre: a britek kedd reggel óta csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el otthonaikat. Az egészségügyben dolgozók szerint még messze van a járvány tetőpontja.