szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A venezuelai elnök szerint országa rekordot döntött a kábítószer-kereskedelem elleni harcban, mióta elűzték az amerikai kábítószer-ellenes hivatalt.

Nicolás Maduro venezuelai elnök visszautasította, és "kivételesen szélsőséges, durva lépésnek" minősítette az amerikai kormány vádemelését ellene és tucatnyi tisztségviselője ellen kábítószer-kereskedelem, pénzmosás és terrorizmus miatt. Az Egyesült Államok csütörtökön jelentette be a vádakat, emellett 15 millió dollárt ajánlott annak, aki olyan információt ad, amely segít Madurót letartóztatni.

"Donald Trump kormányzata egy kivételesen szélsőséges, durva lépés keretében hamis vádakkal teli iratot dobott össze"

– értékelte ezt Maduro a caracasi Miraflores elnöki palotában mondott beszédében. Egyúttal 19. századi rasszista cowboyoknak nevezte a vádat emelőket, Trumpot "nyomorult emberi lénynek", magát pedig forradalmárnak. Állította: Venezuela rekordot döntött a kábítószer-kereskedelem elleni harcban az elmúlt 15 évben, azóta, hogy száműzték a DEA-t, az amerikai kábítószer-ellenes hivatalt.

A venezuelai államfő közölte: támogatja a venezuelai ügyészség által csütörtökön bejelentett intézkedéseket, amelyek értelmében vizsgálják Guaidót és Cliver Alcalá nyugalmazott vezérőrnagyot egy ellene irányuló puccskísérlet kitervelése miatt. Maduro egyúttal közölte azt is: arra kérte Jorge Arreaza külügyminisztert, hogy lépjen kapcsolatba a spanyol hatóságokkal, mivel tudomásuk szerint Alcalá a Spanyolország venezuelai nagykövetségén élő Leopoldo López ellenzéki vezetőt összefüggésbe hozta az állítólagos összeesküvési tervvel. Maduro szerint Cliver Alcalá azt állította: López "tudott mindenről, résen volt, és egyet is értett" a tervvel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra

Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet

Vannak, akik már kipróbálták, milyen internetet szórnak a SpaceX műholdjai

Vannak, akik már kipróbálták, milyen internetet szórnak a SpaceX műholdjai