szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Enyhítettek a németek a járvány miatti szigorú intézkedéseken, nőtt is a fertőzöttség mutatója.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Újra 1 fölé, egész pontosan 1,1-re nőtt a koronavírus németországi reprodukciós rátája – írta meg a BBC a Robert Koch Intézet adatai alapján. Az országban ismét nő az aktív esetek száma.

Angela Merkel kancellár szerdán jelentette be, hogy lazítanak a járvány miatti szigorú szabályokon. Ha valahol 100 ezer emberből 50 fölé nő a fertőzöttek száma, ott visszatérnek a szigorúbb intézkedésekhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!